Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Установиха над 70 нарушения на противоепидемичните мерки в областта

  23.08.2021 15:06
 Установиха над 70 нарушения на противоепидемичните мерки в областта

72 предписания за отстраняване на нарушения на противоепидемичните мерки са издадени само в рамките на 9 дни. Това е в резултат на съвместни проверки, извършени в периода 13 – 22 август от РЗИ – Велико Търново, Областната дирекция на МВР – Велико Търново, Областната дирекция по безопасност на храните – Велико Търново и общински администрации. Целта на проверките е контрол по спазване на въведените със заповеди на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавирусната  инфекция на територията на област Велико Търново.

Извършени са общо 564 проверки, от които 119 съвместни в обекти с обществено предназначение – 134 проверки (места за настаняване, открити плувни басейни, ученически лагери, игрални зали, фризьорски салони и др.); заведения за обществено хранене – 68 проверки; търговски обекти (магазини за промишлени и хранителни стоки, търговски центрове и др.) – 297 проверки; нощни заведения – 4 проверки;  бензиностанции и други обекти – 42 проверки; други обекти (аптеки и дрогерии, лечебни заведения и др.) – 19 проверки.

От 72-те предписания за отстраняване на допуснати нарушения, 43 са в търговски обекти, в обект с обществено предназначение – 1, в други обекти - бензиностанции – 24 и в лечебни заведения – 4). Съставен е 1 акт за установяване на административно нарушение (в търговски обект – магазин за хранителни стоки).


Ключови думи
проверки противоепидемични мерки област Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати