Понеделник, 03 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Фондация „Искам бебе“ организира поредна благотворителна инициатива под надслов „Помагаме да се раждат деца“

  22.08.2021 06:50
Фондация „Искам бебе“ организира  поредна благотворителна инициатива под надслов „Помагаме да се раждат деца“

Фондация „Искам бебе” - Велико Търново, съвместно с екипа на Арт-сцена „Галерията”, организира празник под надслов „Помагаме да се раждат деца!”. Празникът ще се проведе до паметника „Асеневци“. Събраните средства отново ще са в подкрепа на двойка с репродуктивни проблеми от общината.

Събитието ще е на 25-ти август, сряда от 18.00 часа. Тогава жителите и гостите на старата столица ще имат възможност да се включат в поредното лятно мероприятие, организирано от местния клон на фондацията, която вече 14 години работи в полза на двойки, които искат да имат свое дете и имат нужда от психологическа, логистична и финансова подкрепа.

В празника ще се включат Боряна Боянова, зумба инструктор, младите таланти от „Джуниър бенд” към СУ „Ем. Станев“ и аниматори от парти център „Роси“. На място децата ще рисуват с тебешири, както и на хартиени листове, а картините ще бъдат включени в благотворителната изложба, подготвяна от театър „Весел“ в края на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели“.

По определени правила и изисквания Центърът за асистирана репродукция (ЦАР) подпомага финансово с до 5000 лева няколко опита на над 145 000 двойки от цялата страна. Успешно работят и повече от 40 общински фонда „Ин витро”, един от които е този във Велико Търново. Благодарение на общите усилия родените деца тук са 66, а подпомогнатите двойки са над 200.

Тъй като процедурите са скъпоструващи, като неправителствена организация Фондация „Искам бебе” често организира различни събития за набиране на средства, помагащи предварителните изследвания на двойки с репродуктивни затруднения.

Само за това лято, заедно със съмишленици на каузата, са осъществени множество мероприятия, последното от които бе благотворителната хоротека в село Беляковец на Голяма Богородица – 15 август, а станалите традиция неделни базари в парк „Дружба” са в ход до края на месец август.


Ключови думи
Искам бебе
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати