Сряда, 28 Сеп 2022
            
Стражица Темида

Жена отива на съд за грабеж на печеливш билет от лотарията

  20.08.2021 11:50
Жена отива на съд за грабеж на печеливш билет от лотарията

Окръжна прокуратура - Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишна жена за извършен грабеж на лотариен билет, печелещ 250 000 лева.  Обвинението е срещу Ф. С., а случката се разиграла в стражишкото село Царски извор.

На 14.06.2016 г. пострадалата и синът ѝ пазарували в хранителен магазин. Момчето помолило майка си да купи лотариен билет и го избрало от стелажа. Веднага след това изтрило част от числата и видяло, че печели 100 лв. Зарадвано от резултата, оставило неизтрити позиции и побързало да се похвали на всички присъстващи. Заедно с баща си поискали от магазинерката да им изплати печалбата, но тя отговорила, че това можело стане, когато дойдат представители на играта. Момчето отишло до дома на брат си и на обвиняемата, за да се похвали. Когато изтрили останалите полета и станало ясно, че печалбата е 250 000 лв., обвиняемата дръпнала билета от ръцете му и влязла в къщата.

Въпреки последвалите опити на пострадалата, мъжа и сина й да си получат обратно печелившия билет, обвиняемата отказала да го върне, регистрирала го на свое име и на 12.07.2016 г. получила печалбата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Ключови думи
лотария
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати