Вторник, 16 Nov 2021
            
Велико Търново Други

„Зелен коридор“ за ваксинация ще бъде отворен на Самоводската чаршия

  17.08.2021 16:24
„Зелен коридор“ за ваксинация ще бъде отворен на Самоводската чаршия

„Зелен коридор“ за желаещите да се ваксинират срещу Covid-19 ще бъде отворен на Самоводската чаршия във Велико Търново. Имунизационен пункт ще бъде разположен в Хлебната къща, намираща се на ул. „Георги Мамарчев“ 13, след Шекерджийницата. Изнесеният център за ваксинация ще работи на 23 и 25 август /понеделник и сряда/ от 16,00 до 19,00 ч. Имунизациите ще бъдат извършвани от екип на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Освен в Старата столица, по инициатива на кмета Даниел Панов Община Велико Търново създаде организация за „зелени коридори“ и в населените места от общината. Според предварителните заявки, мобилните екипи ще работят по следния график:

  • 18 август – с. Никюп;
  • 20 август – с. Миндя;
  • 24 август – Килифарево.

Във всеки от временните имунизационни пунктове хората ще могат на място да изберат предпочитания тип ваксина - Pfizer и Moderna /иРНК/, Astra Zeneca и Jansen /векторна/.

Колкото по-силен е интересът за ваксинация, толкова по-често могат да бъдат организирани мобилни центрове за имунизация.

Община Велико Търново припомня, че „зелени коридори“ ще бъдат разкрити от 1 септември и за работещите в сферата на образованието. До 20 август всяко училище, детска градина и детска ясла трябва да предостави списък с желаещите за ваксинация педагози и непедагогически персонал.

В периода 17-20 август продължава работата на временните имунизационни центрове в сградата на Регионалната здравна инспекция, МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и Специализираната кардиологична болница.


Ключови думи
ваксинация Самоводска чаршия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати