Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

На 14 август в Етнографския музей в Долна Оряховица започва поредицата „Семейни съботи“

  11.08.2021 10:00
На 14 август в Етнографския музей в Долна Оряховица започва поредицата „Семейни съботи“

От 14 август започват новите издания на „Семейни съботи в музея”, които за втора поредна година ще де проведат в Етнографски музей Долна Оряховица. Фамилните занимания ще се проведат в четири поредни съботи през лятото до 4 септември.

Първата събота, на 14 август, ще бъдат представени различните тъкачни техники. В двора на Етнографски музей Долна Оряховица ще бъде разположен запазен хоризонтален стан, на който всички посетители ще имат възможност да опитат своите възможности и да научат повече за тъкачеството. За автентичността на процеса ще бъдат осигурени ръчно обагрени прежди от естествена вълна. Ръководител и обучаващ в работното ателие „Румени черги” ще бъде Румена Димитрова, преподавател от СУ „Георги Измирлиев” - Горна Оряховица.   

Работното време на Етнографски музей Долна Оряховица за всички желаещи да участват в „Семейните съботи” е от 10 до 16 часа. Билетът за едно семейство е 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.


Ключови думи
Семейни съботи Етнографски музей - Долна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати