Петък, 30 Сеп 2022
            
Крими

Заловиха рецидивист, крал от офиси и заведения

  22.07.2021 09:57
Заловиха рецидивист, крал от офиси и заведения

Две взломни кражби  и опит за такава от офиси и заведение в областния град разкриха при съвместни действия служители на три полицейски управления. Извършителят е привлечен като обвиняем.

Деянията са извършени през май тази година. От офис са били откраднати голямо количество златни накити, от заведение в областния град е извършена кражба на 350 лв. и антикварни предмети за украса. Направен е и опит за кражба от адвокатска кантора.

От проведените множество действия по разследването от служители на полицейските управления във Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново е установено, че автор на трите деяния е 22-годишен от Дряново, известен на полицията и осъждан, с 28 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления. След доклад на материалите по трите случая в прокуратурата, той е привлечен като обвиняем. Към момента е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по друго досъдебно производство на ОДМВР – Монтана.

Част  от откраднатите вещи са установени и върнати на собствениците им.  Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Снимката е илюстративна


Ключови думи
рецидивист
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати