Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

10-годишните баскетболисти на „Локомотив” приключиха сезона с фестивал в Плевен

  28.06.2021 09:19
10-годишните баскетболисти на „Локомотив” приключиха сезона с фестивал в Плевен

С две победи и една загуба приключи сезонът за най-малките баскетболисти на „Локомотив”. Последните мачове преди ваканцията бяха на фестивал по мини баскетбол в Плевен, с участието на домакините от „Спартак”, „Чавдар” (Троян), „Чардафон” (Габрово) и горнооряховския „Локомотив”.

„Локомотивци”, водени от треньора си Маринела Агаларева и пом.-треньора Митко Тончев, победиха убедително връстниците си от Троян и Габрово и загубиха от домакините. В тази възраст няма класирания и всички са победители. Целта на подобни фестивали, домакин на какъвто беше и Горна Оряховица в началото на юни, е да запалят децата по играта и да ги подготвят за следващата възраст, където битките под коша ще са още по-оспорвани.

Всичките ни деца се включиха чудесно и играха с много емоция и желание за победа. Работим отскоро заедно, но се радвам да виждам как израстват всеки месец и най-важното как не губят желание да тренират сериозно и да се готвят. Благодаря на децата, на техните родители и на БК „Локомотив”, че всички заедно работим и постигаме успехи, коментира Маринела Агаларева.

Треньорката напомня, че БК „Локомотив” възражда дамското направление в клуба и се набират момичета, родени 2010/2011.

„Локомотив”: Виктор Пъшев, Кирил Попов, Кристиан Владимиров, Михаел Григоров, Стелиян Минков, Христо Христов, Габриел Андонов, Йордан Александров, Калоян Димитров, Александър Димитров, Димитър Николаев, Георги Георгиев, Иво Бончев, Тихомир Калчев.

За децата предстои ваканция, но баскетболът няма да отсъства и през лятото. В началото на юли е турнирът 3х3 на площад „Георги Измирлиев”, а на 17 юли ще е традиционният турнир по стрийтбол в Поликраище, който тази година е посветен на паметта на Живко Коларов и Румен Тодоранов.

 


Ключови думи
баскетбол Локомотив Маринела Агаларева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати