Неделя, 26 Сеп 2021
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив” започва подготовка на 28 юни, договорени са 6 контроли

  26.06.2021 20:24
„Локомотив” започва подготовка на 28 юни, договорени са 6 контроли

За пореден път „Локомотив” започва да гради отбор почти от нулата, но този път в аматьорската Трета лига. Отборът ще бъде воден от Марин Байчев, който ще трябва да го сглоби съвсем на чисто, след като всички от предишния сезон напуснаха. Първата тренировка е на 28 юни (понеделник), а засега има уговорени 6 контроли.

„Локо” се връща при аматьорите след 7 сезона в професионалния футбол, един от който в Първа лига. Тази пролет железничарите не успяха да запазят професионалния статут и през новото първенство ще играят при аматьорите в Трета Северозападна лига. За последно „черно-белите“ играха в аматьорския футбол през 2013/2014 година.

Пет сезона „Локо“ (ГО) беше част от Втора Професионална лига, а през 2016/2017 игра и в Efbet лига. През тази пролет воденият от Георги Иванов-Геша отбор не успя да запази своето място във Втора лига и след последния двубой, загубен от ПФК „Септември“ (София) с резултат 3:0, загуби мястото си във Втора лига. След изпадането от професионалния футбол пред „железничарите“ предстои ново футболно предизвикателство, наречено „В“ група. От старите футболисти всички напуснаха, напусна и треньорския щаб и на практика всичко ще трябва да започне отначало.

Отборът ще бъде воден от добре познато име, рожба на ДЮШ  на ОФК „Локомотив“ (ГО) – Марин Байчев. Негов помощник ще е и друг възпитаник на школата – Лъчезар Русев, треньор на вратарите ще е Даниел Захариев, също свързан с ДЮШ. ОФК „Локомотив“ (ГО) ще стартира своята подготовка за новото първенство на 28 юни 2021 г. От 18:00 часа на стадион „Локомотив“, тогава всички почитатели и фенове на отбора ще видят новото лице на „Локо“ (ГО).

„На практика ние градим изцяло нов отбор. Ще наблегнем на футболисти от нашия регион, играли при нас и излезли от нашата школа. Искаме да привлечем няколко по-опитни футболисти, за да можем да сглобим боеспособен отбор. На юношите ни, играли миналото първенство във Втора лига, също ще разчитаме. Започваме в понеделник на 28 юни от 18:00 часа и ще се готвим до началото на новото първенство, като наблегнем на физическата и тактическата подготовка на момчетата. Ще изиграем и шест контроли изцяло със съперници от „В“ група“ – сподели старши треньорът Марин Байчев.

Контролни срещи на ОФК „Локомотив“ (ГО):

ОФК „Локомотив“ (ГО) – ФК „Етър“ II (В. Търново)
10.07.21 г. от 18:30 часа, стадион „Локомотив“ – гр. Г. Оряховица

ПФК „Спартак“ (Плевен) – ОФК „Локомотив“ (ГО)
14.07.21 г. от 18:00 часа в гр. Плевен

ФК „Янтра“ (П. Тръмбеш) – ОФК „Локомотив“ (ГО)
17.07.21 г. (часа и мястото ще се уточнят допълнително)

ФК „Севлиево“ (Севлиево) – ОФК „Локомотив“ (ГО)
21.07.21 г. от 18:30, стадион „Г. С. Раковски“ – гр. Севлиево

ФК „Локомотив 1927“ (Дряново) – ОФК „Локомотив“ (ГО)
24.07.21 г. (часа а мястото ще се уточняват допълнително)

ОФК „Академик“ (Свищов) – ОФК „Локомотив“ (ГО)

 


Ключови думи
Локомотив Трета лига Марин Байчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати