Неделя, 19 Сеп 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Мустафа Карадайъ: Срастването на държавата и държавния апарат с управляващата партия доведе страната до тотален регрес

  16.06.2021 11:03
Мустафа Карадайъ: Срастването на държавата и държавния апарат с управляващата партия доведе страната до тотален регрес

Председателят на Движение за права и свободи пристигна в Силистра, за да даде своята подкрепа за листата на областта, чийто водач е доц. д-р Джевдет Чакъров.  Пред събралите се симпатизанти на ДПС председателят Карадайъ припомни, че „ДПС призовава за диалог от 2009 г.“. Той допълни, че  „Не е достатъчно политическите партии да заявяват само на кого се противопоставят, а трябва да имат идеи, визия, програма за развитие на страната, когато всичко това го няма, съответно няма и диалог“.

Карадайъ определи ситуацията в страната като „Тотален регрес в България, защото има срастване на държавата и държавния апарат с управляващата партия. Този модел беше спрян април месец, беше направена крачка напред към възстановяване на демокрацията, но не беше достатъчна.“, бе категоричен председателят на Движението. Той призова за подкрепа с номер 7 за рестарт на държавата и продължи: „Нашата мечта от 30 години е в нашата Родина да има достоен живот със средните стандарти за ЕС.  И това няма как да се постигне, ако не реализираме програмата за ускорено икономическо развитие, която ДПС има“.

Йордан Цонев, който е зам.-председател на ДПС, бе категоричен, че „ГЕРБ обезличи всички институции и върна България десетилетия назад в онова време, когато всичко зависеше от волята на един човек. Мащабни крачки назад в развитието на България, ние първи посочихме този модел и пътя за неговото разграждане и с какво може да бъде заменен.“

Цонев разясни кои са партиите на протеста и тези на статуквото. Той изрази несъгласие с  разделителната линия в политиката  и заяви „Трябваше да бъде коя партия иска България да затъва в модела ГЕРБ и кой иска България да възстанови институционалността, конституционалността и европейското си бъдеще“.

Той бе категоричен, че „Докато царува политическото лицемерие в България, главният виновник за всичко ще бъде ДПС. Защото не сме лицемерни и имаме куража и експертния потенциал да назоваваме нещата с истинските имена и да правим стъпки по-напред от другите. Това лицемерие трябва да бъде изтрито“, заключи Цонев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ДПС Мустафа Карадайъ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати