Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Във Велико Търново се развива общност от дигитални маркетолози

  11.06.2021 13:42
Във Велико Търново се развива общност от дигитални маркетолози

Близо 70 души преминаха през обучението по дигитален маркетинг, организирано от агенция CreateX, което постави основите на активна общност с интерес в обща сфера. Обучението се проведе с домакинството на Национален военен университет “Васил Левски” и с подкрепата на местните организации TarnovoRuns и VT EVENTS, както и SoftUni Digital.
“Интересът към обучението показа, че определено има глад за знания в т. нар. сфери на бъдещето и в Търново. И то голям. Групата беше активна и показа силен интерес, а най-хубавото е, че дори след финала на курса, поддържаме контакт, защото сме обединени от обща мисия - да градим Дигитален Търновград”, споделя лекторът Александър Иванов, който е и родом от Велико Търново. “Точно затова създадохме едноименната Facebook група - за да може всеки желаещ да се включи и тя да бъде нашият общ канал за обмен на знания, идеи и контакт”, допълва той.
Групата цели да обедини активните хора в града, така че да им даде поле за споделяне на информация и идеи. Също така, да бъде място за създаване и организиране на различни активности на местно ниво.
Една от големите цели на общността е да създаде предпоставки за кариерно развитие в сферата на дигиталния маркетинг в Търново, която се оказва сред най-перспективните в страната, а и в света. Все повече бизнеси на местно ниво осъзнават нуждата от специалисти по социални мрежи, SEO, copywriting и онлайн реклама и търсенето постепенно расте. Това отбелязват от CreateX, чийто офис в града отвори преди 8 месеца, а вече отчитат сериозен интерес от местни компании.
“Това увеличава и нашето търсене на специалисти в PR, SEO и copywriting тук в Търново, тъй като и работата ни расте значително”, споделя Александър Иванов, управител на агенцията. “Само за последните 8 месеца клиентите ни са се увеличили повече от двойно, което е изумително, но и носи със себе си голяма отговорност”, допълва той, “Разрастваме екипа си в града и имаме отворени позиции за PR и SEO специалисти и всеки с интерес може да прати CV и кратка информация за себе си на [email protected]”.

Организатор на обучението е агенция за дигитален маркетинг CreateX, чийто офис в града отвори преди малко повече от половин година и се разраства активно. Агенцията за пълно дигитално обслужване обхваща целия спектър на сферата - SEO, copywriting, онлайн реклама (PPC), social media, email marketing и други, в които работи с над 50 клиента.
Обучението е в рамките на проект „Посока професия“, изпълняван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Младежка безработица, в рамките на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. В България проектът се изпълнява от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Доставчик на обучението е Вола Софтуер ООД.


Ключови думи
CreateX
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати