Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Председателят на НСОРБ Даниел Панов и ректорът на УНСС подписаха меморандум за партньорство

  04.06.2021 15:25
Председателят на НСОРБ Даниел Панов и ректорът на УНСС подписаха меморандум за партньорство

Председателят на НСОРБ Даниел Панов и проф. д-р Димитър Димитров - ректор на Университета за национално и световно стопанство – University of National and World Economy (UNWE/УНСС), подписаха меморандум за партньорство между най-старото и най-голямо висше икономическо училище в България и Националното сдружение на общините. На церемонията присъстваха членове от Управителния съвет на НСОРБ и академичното ръководството на УНСС.

Тази година УНСС навършва 100 години от основаването си. Началото на висшето образование в България е поставено при управлението на големия български държавник и търновец Стефан Стамболов /1887-1894/ г. Министър на народното просвещение е друг виден търновец – Георги Живков. Тогава са приети Законът за народното просвещение, Законът за висшето училище, а просветата е сред най-важните стълбове на държавата, припомни Даниел Панов.

Нека УНСС винаги да пази мястото си сред най-добрите университети, в което образованието си да получават хората, които ще стоят в основата на бъдещето на България, пожела председателят на НСОРБ.

 


Ключови думи
Даниел Панов НСОРБ УНСС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати