Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Следовател от Окръжна прокуратура - Велико Търново изнесе открит урок за безопасното използване на интернет

  02.06.2021 15:30
Следовател от Окръжна прокуратура - Велико Търново изнесе открит урок за безопасното използване на интернет

Людмил Маноилов – следовател, завеждащ Окръжен следствен отдел в Окръжна  прокуратура – Велико Търново, изнесе открит урок пред ученици XI клас от СУ „Вела Благоева“. Тема на срещата бе безопасното използване на ресурсите на глобалната мрежа, използване на програми и приложения, споделяне на лична информация, в т. ч. лични данни, включващи фотографски изображения и детайли от личния и обществения живот. Дългогодишният следовател разговаря с учениците за опасностите в интернет и социалните мрежи,  фишинг и зловредните атаки и кои функции на телефоните да използват с внимание.

Инициативата е част от поредица лекции, които прокурори и следователи от Окръжна прокуратура – Велико Търново ще изнесат пред ученици от VIII, IX и XI клас в рамките на Образователната програма на Висшия съдебен съвет - „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” за учебната 2020/2021 година.

Образователната програма се реализира от Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, след подписано споразумение за сътрудничество.  Тя е насочена към формиране на правна грамотност и култура сред учениците, към повишаване степента на доверието им в съдебната власт и върховенството на закона.

Всеки от учениците, участвали в откритите уроци, получи подарък Конституцията на Република България в комплект с  информационни материали, предоставени по програмата на ВСС.  


Ключови думи
Людмил Маноилов Окръжна прокуратура - Велико Търново Висш съдебен съвет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати