Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Средновековен лагер в крепостта Трапезица дава старт на летния туристически сезон във Велико Търново

  13.05.2021 10:55
Средновековен лагер в крепостта Трапезица дава старт на летния туристически сезон във Велико Търново

Средновековен лагер на крепостта Трапезица ще постави началото на активния летен туристически сезон във Велико Търново. Историческите възстановки ще са на 22 май – събота, от 10,00 до 18,00 часа.

Във втората крепост от средновековния Търновград ще има реконструкции на бита, занаятите, ежедневието, бойните техники и войнските умения от XII-XIV век. Посетителите ще могат да съпреживеят миналото и да се запознаят със славни моменти от българската история в автентична среда.

Това е първото по рода си събитие на Трапезица, показващо, че крепостта има потенциал да се развие като още едно средище за културни събития и притегателно място за жителите и гостите на Велико Търново.

Лагерът ще популяризира и предстоящото издание на Международен фестивал "Средновековен Търновград - Трубадури", който ще се проведе в Старата столица от 25 до 27 юни 2021 г.

Организатори на събитието са Община Велико Търново, СНЦ „Търновци" и Регионалният исторически музей в партньорство с групи за исторически възстановки и свободни реконструктори от страната.

Достъпът до средновековния лагер на Трапезица ще е свободен, ще се заплаща само входната такса за архитектурно-музейния резерват.


Ключови думи
Трапезица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати