Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

„Книги за смет“ отново идва във Велико Търново

  02.05.2021 07:00
„Книги за смет“ отново идва във Велико Търново

За поредна година Велико Търново се нарежда сред градовете, обхванати от инициативата „Книги за смет“. Нейната основна цел е да поощрява рециклирането на отпадъци и същевременно да подкрепя четенето.
Тази година „Книги за смет“ във Велико Търново ще се проведе на 15 май на паркинга пред „Кауфланд“. Желаещите да се включат следва да предадат пластмасови отпадъци, изпразнени от съдържание, почистени и смачкани за по-малък обем. Срещу всеки килограм организаторите предоставят талон, с който може да се получат безплатно или една класическа хартиена книга, или 2 електронни от сайта на „Книги за смет“. Един участник може да получи най-много два талона, без значение колко тежи предадената от него пластмаса. Така повече хора ще могат да се включат. Няма да бъдат приемани блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди и автомобилни части.
Организатори на „Книги за смет“ са фондация „Credo Bonum Foundation” и издателство “Smart Books”. През м. г. кампанията бе подкрепена от „Екопак“, „Кауфланд“ и Община Велико Търново.


Ключови думи
Книги за смет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати