Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Болницата във Велико Търново търси кръводарители

  21.04.2021 10:09
Болницата във Велико Търново търси кръводарители

В навечерието на великденските празници, Отделението по трансфузионна хематология към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново отправя апел към всички, които имат възможност, да дарят кръв.
По традиция на Цветница всяка година екипът на отделението организира акция по кръводаряване, съвместно с храм „Свети Николай“ във Велико Търново, но заради епидемичната обстановка това няма как да се случи сега. Затова всеки желаещ да дари кръв може да го направи в Отделението по трансфузионна хематология на областната болница, всеки делничен ден от 8 до 13 часа.
Нуждата от кръв е непрекъсната, ежедневна и жизненоважна за спасяването човешки животи.
Кръвният център във великотърновската болница е единствен в областта и осигурява кръв за пациентите от всичките 10 общини.
Доброволните кръводарители са необходими, за да може да се поддържа необходимият резерв, с който отделението трябва да разполага при нужда.
Кръводарител може да стане всеки клинично здрав и пълнолетен човек, който не приема лекарства.
Кръводаряването става след медицински преглед и при спазването на всички противоепидемични мерки.
Ползите от кръводаряването са не само за хората, за които кръвопреливането е жизненоважно, но и за този, който дарява, а с едно даряване на кръв, можем да помогнем за спасяването на няколко човешки живота, казват от МОБАЛ.


Ключови думи
кръводаряване МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати