Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Ангел Троплев е победител в риболовния турнир „Деца с въдица в ръка”

  17.04.2021 16:39
Ангел Троплев е победител в риболовния турнир „Деца с въдица в ръка”

34 деца се включиха в турнира по риболов „Деца с въдица в ръка” на река Янтра край Долна Оряховица, а първият победител в риболовната надпревара, която има амбиции да стане традиционна, е Ангел Троплев.

Турнирът се организира от Община Горна Оряховица, съвместно с Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” и Клубът по спортен риболов –  Горна Оряховица. Това е първото по-мащабно състезание, включено в спортния календар по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г.

В надпреварата се включиха общо 34 деца от цялата страна. След теглене на жребий и разпределение на местата, председателят на Клуба по спортен риболов Даниел Спасов даде началото на състезанието. Малките риболовци бяха  разположени в четири сектора от двете страни на реката, а състезанието се проведе по правилата на Българската федерация по риболовни спортове секция „Плувка деца“.
Риболовната надпревара наблюдаваха кметът на Общината инж. Добромир Добрев и заместник-кметовете Стефчо Алипиев и Григор Минков.
Всеки малък риболовец бе придружаван от един родител, който по време на риболова можеше да помага с разпъване на риболовните принадлежности, закачането на стръв, кепване на риба от водата и откачане. Риболовът продължи 2 часа, след което уловът на всеки състезател бе претеглен от съдийската комисия, за да бъдат определени най-добрите риболовци.
На първо място с 0.250 кг улов се класира Ангел Троплев. След него с улов от 0.150 кг улов се нареди Боримир Данев. Трети с 0.050 кг улов е Пресиан Йорданов, а четвърти с 0.025 кг – Венелин Бараков. Четиримата победители бяха наградени с купи, медали и грамоти. Медали, грамоти и тениски с логото на Горна Оряховица – Европейски град на спорта, осигурени от Общината имаше за всички състезатели. Наградите бяха връчени от кмета на Общината инж. Добромир Добреви и от председателя на Българския ловно рибарски съюз Георги Михайлов.
Децата получиха още подаръци и лакомства, осигурени от спонсори. За обяда на малките риболовци се погрижи фирма „Боби”, която изненада децата с тематични картички с весели пожелания.
Следващият риболовен турнир, който отново ще бъде част от спортния календар на Горна Оряховица – Европейски град на спорта е предвиден за месец май.

Информация: Община Горна Оряховица


Ключови думи
детски риболовен турнир
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати