Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Култура

Визуалният артист Христо Гелов преобразява открити пространства във Велико Търново

  18.04.2021 10:01
Визуалният артист Христо Гелов преобразява открити пространства във Велико Търново

Кинетичната инсталация "Сливане - Confluence" е на известния визуален артист Христо Гелов. Проектът е част от Културния календар на Община Велико Търново.

Христо Гелов - художникът, който превърна пешеходните пътеки в Испания в пъстри черги и декорира мост в Швеция като „лего“ играчка, за първи път ще преобрази открити пространства в родния си град.
Арт инсталацията от „движещи се“ внушителни лалета - пролетните цветя, символи на щастието, благополучието и любовта, ще е на знакови места във Велико Търново - площада пред крепостта Царевец, панорамните площадки на ул. "Стефан Стамболов", площад "Майка България и пред Художествен галерия "Борис Денев".
Кинетичната инсталация се стреми да улови чрез уникален фокус сливането между красотата на Велико Търново и неговите традиции с многообразието, съществуващо в съвременната му култура. Общият знаменател на художествената намеса е присъствието на движение, светлина и цвят, което внася в публичното пространство визуална поезия, усещане за лекота и екологичен стимул.

Официалното откриване на "Сливане - Confluence" е насрочено за 5 май 2021 г., инсталацията ще остане в градското пространство до 30 октомври 2021 г.


Ключови думи
Христо Гелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати