Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Европейски дни на спорта започнаха в ДГ „Щастливо детство“ в Горна Оряховица

  09.04.2021 12:47
Европейски дни на спорта започнаха в ДГ „Щастливо детство“ в Горна Оряховица

Европейски дни на спорта започнаха в ДГ „Щастливо детство“ в Горна Оряховица. В ситуация на епидемична обстановка, учителите са намерили вариант да запознаят децата с различни видове спорт. Така колективът и малчуганите се включват в спортната програма, посветена на избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г.
Първият ден стартира с изключително ползотворна йога практика на фона на релаксираща музика. Учителите Наталия Николова и Анелия Хаджигеоргиева показаха основни асани и заедно с децата демонстрираха гъвкавост, координация и концентрация на вниманието. Това подготви децата за предстоящата им среща с треньора по таекуондо Румен Димитров от ТК „Хемус“ и професионалната състезателка с многобройни отличия и медали Диляна Димова, която е и бивша възпитаничка на групата. Тя демонстрира на децата първо и трето пумсе и елементи от базовата техника. Малчуганите наблюдаваха с интерес онлайн демонстрацията и се включиха в изпълнението на показаните елементи, което запали интереса им към спорта.
Днес в група „Слънчо“ предстои тренировка по детска зумба, съвместно с дамски фитнес център „Блуминг“.
На 12 април малчуганите от група „Смърфове“ ще танцуват народни танци, а на следващия ден с децата от група „Мечо пух“ ще се проведе тренировка по баскетбол, съвместно с БК „Локомотив“.
На 14 април в група „Буратино“ ще бъдат представени състезателите, класирали се за Световното първенство по спортна акробатика от СКА „Акро нова“. Една от състезателките – Ванеса Стойчева, е възпитаничка на ДГ „Щастливо детство“.
На 15 април децата от гр. „Зайчето Бъни“ ще се запознаят чрез видео презентация със спортове, които успешно се развиват в Горна Оряховица – борба, волейбол, баскетбол, плуване. Клиповете са подготвени от спортните клубове, а децата ще направят рисунки.


Ключови думи
ДГ Щастливо детство Европейски дни на спорта
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати