Понеделник, 21 Юни 2021
            
Велико Търново Избори 2021

ГЕРБ-СДС: Продължаваме с инвестициите в нови детски градини и училища

  15.03.2021 15:42
ГЕРБ-СДС: Продължаваме с инвестициите в нови детски градини и училища

Строежът на нови детски градини във Велико Търново е от полза за цялото общество и най-вече на работещите родители. Това заявиха великотърновци, работещи във водещи фирми от старопрестолния град в сферата на електрониката и електротехниката пред кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Станислав Стоянов, проф. д-р Любомира Попова, Георги Недев и Никифор Тодоров.
С подкрепа от правителството „Борисов 3“ във Велико Търново се изгражда първата от 40 години насам детска градина – „Шареният замък“ в кв. „Зона Б“, осигурени са средства за нова детска градина в кв. „Картала“, както и за новия корпус на ДГ „Здравец“. Финансиране получават и няколко училища за инвестиции в материалната база и преминаване към едносменен режим на обучение.
Само за три години в Старата столица инвестициите в образователна инфраструктура надхвърлят 12 млн. лева. Освен в модернизация на сградите, средства се влагат и в детските площадки, споделиха Станислав Стоянов и проф. Любомира Попова.
„Това, че се изграждат модерни детски площадки е прекрасно, но е добре и нашето самосъзнание да се промени, за да не се руши направеното“, споделиха великотърновци.
Родители на ученици поискаха повече информация от Никифор Тодоров за СТЕМ-центровете в училищата. Той заяви, че създаването на иновативни училища е важна част от политиките на МОН по време на Кабинета „Борисов 3“, защото дават практически умения на младите хора след завършване на училище.
Да има още повече нови и модерни автобуси в мрежата на градския транспорт във Велико Търново пожелаха служителите.. Те предложиха и идеята превозвачите да въведат електронно чипиране на пътниците, а необходимите устройства могат да бъдат произведени от великотърновската компания. Ако това бъде въведено и в цялата страна, ще е стимул за развитие на местния бизнес.
По-късно Станислав Стоянов посети и шоурума на един от най-големите автомобилни представители във Велико Търново. Младият колектив постави редица въпроси, сред които развитието на туризма. Наши приятели, които ни гостуват, не могат да спрат възхищението си от красотата на града ни. Важно е този отрасъл от икономиката да се развива все по-успешно, казаха служителите във фирмата.
Стоянов, чиито приоритети са свързани с културно-историческото наследство, представи визията за развитие на най-големия общ музеен комплекс на открито, включващ крепостите Царевец и Трапезица, които ще се разглеждат като едно цяло и с Момина крепост. На срещата беше коментирано и предстоящото изграждане на Експозиционния център в Старото военно училище и развитието на цялостния мащабен проект за района.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 


Ключови думи
ГЕРБ инвестиции детски градини
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати