Понеделник, 14 Юни 2021
            
Велико Търново Култура

Госпожа Министершата отново ще се разпорежда във великотърновския Театър

  15.03.2021 09:28
Госпожа Министершата отново ще се разпорежда във великотърновския Театър

Два комедийни спектакъла ще поднесе на великотърновци и гостите на града през тази седмица екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ в старата столица. Мюзикълът „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” и комедията „Госпожа Министершата“ ще бъдат представени на 16 и на 18 март от 19 часа в Голяма зала на МДТ. Тези, които искат да се отдадат на смях и сатира със знаковите постановки, могат да си купят билети за представленията от касата на театъра.
Мюзикълът „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” е създаден по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, а текстът на песните е на Миряна Башева. Великотърновският театър е първият в България, който поставя „Зех ть, Радке! Зех ть!” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев.
Спектакълът се приемат с огромна радост и бурни аплодисменти от публиката в цялата страна. Режисьор на мюзикъла е Гълъб Бочуков, който е автор и на сценичния вариант на заглавието. Диригент-постановчик е Игор Богданов, диригент Васил Вълчев, над сценографията работи Лидия Къркеланова, хореографията е на Катя Богданова, а хормайстор – Яница Брънзелова. Ролите изпълняват Иван Митев, Милен Иванов, Стефка Златкова, Силвия Шекилова, Полина Петкова, Виктор Терзийски, Стефка Петрова, Валерия Пейчева, Стефан Методиев, Йордан Чейреков и др.
С истинска атракционна комедия за балканските политически нрави ще могат да се забавляват ценителите на театралното изкуство във Велико Търново. Съвсем скоро Госпожа Министершата отново ще се разпорежда на сцената на Музикално-драматичния театър. Популярната пиеса на Бранислав Нушич осмива деформирането на личността, достигнала министерското кресло. В случая става дума за действията на жената на един министър, която приема титулуването „Г-жа Министерша” сериозно и с това се слага началото на серия смешни нейни ситуации, разкриващи демоничната й страст за власт. Крайно интригуваща комедия, осмиваща стремленията към етажите на властта, които почти винаги са комични.
Режисьор на спектакъла е Димитър Шарков, сценографията е на Лидия Къркеланова, а пластиката – на Лилия Иванов. В комедията участват актьорите Стефка Златкова, Лиляна Иванова, Силвия Шекилова, Полина Петкова, Пенка Величкова, Детелин Кандев, Милен Иванов, Иван Митев, Георги Димитров.
Билети за мюзикъла „Зех тъ, Радке! Зех тъ!“ на 16 март и за комедията „Госпожа Министершата“ на 18 март се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“. Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването спектаклите се провеждат при спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.


Ключови думи
МДТ "Константин Кисимов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати