Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

Нов фолклорен конкурс организират в Горна Оряховица

  10.03.2021 15:37
Нов фолклорен конкурс организират в Горна Оряховица

Първото издание на Национален конкурс за вокални изпълнители на български фолклор подготвят в Горна Оряховица. Той ще се проведе на 8 и 9 май в рамките на XV Международен конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика“. „Нова музика“ е насрочен за периода 7 – 9 май, а организатори и на двете надпревари са Община Горна Оряховица и Народно читалище „Напредък 1869“.
Индивидуалните участници във фолклорния конкурс ще бъдат разпределени в 4 възрастови групи, като тези в III и IV група (съответно 15 – 19 г. и 20 – 25 г.) ще са разделени на любители и професионалисти. В I и II група могат да се включат изпълнители от 5 до 9 г. и от 10 до 14 г.   
Две са възрастовите групи – до 14 г. и от 15 до 25 г., при камерните състави и групите. В по-горната претендентите за отличията също ще бъдат разделени на любители и професионалисти.
Според регламента на конкурса, индивидуалните изпълнители в I и II възрастови групи могат да се изявят с 2 бързи песни с до 3 куплета всяка и с общо времетраене до 4 минути. В III и IV група регламентът предвижда бавна песен по избор до 2 куплета и бърза песен до 3 куплета с общо времетраене от 5 минути. Камерните състави и групите ще могат да изпълнят две песни по избор с времетраене до 5 минути.
Изпълнението е на живо, а музикалният съпровод е по избор на участниците.
Най-добре представилите се ще получат диплом, парични или предметни награди.  Кои са те, ще прецени професионално жури.
Заявки за участие се подават до 16 април на [email protected]. Програмата с реда на участниците ще бъде публикувана на страницата на НЧ „Напредък 1869“ във Фейсбук. Там вече са обявени и пълните условия за участие в националния конкурс за народно пеене.

Конкурсите ще протекат при спазване на всички противоепидемични мерки.


Ключови думи
НЧ "Напредък 1869" фолклорен конкурс
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати