Неделя, 02 Oct 2022
            
Крими Стражица

Възрастна жена е жестоко пребита и ограбена, издирват единия извършител

  07.03.2021 11:46
Възрастна жена е жестоко пребита и ограбена, издирват единия извършител

77-годишна самотно живееща възрастна жена е била жестоко пребита и ограбена. Престъплението е станало в петък вечерта в стражишкото село Виноград. Подробности по случая обявиха на извънреден брифинг днес директорът на ОД на МВР във Велико Търново Димитър Машов, окръжният прокурор Христо Христов, наблюдаващият прокурор Ивайло Гайдаров и говорителят на прокуратурата Тотко Тотев.
Двама мъже са проникнали в дома на жената около 23.30 ч. през незаключена врата, докато тя спи. Мъжете са били с качулки, а върху лицето на жертвата е метната кърпа, за да не ги разпознае. Тя е била вързана със сезал, малтретирана, от ръцете й насилствено са свалени пръстени, след което е била затворена в мазе. От дома й са откраднати 600 лв. и общо 7 пръстена.
Няколко часа по-късно жената успяла да се отвърже и потърсила помощ при съседите си. Сигналът на спешния номер 112 е подаден в 7.50 ч. вчера. На място веднага са изпратени екипи на Районното управление на полицията в Стражица. Съвместните действия на Полицията и Прокуратурата довели до залавяне на единия извършител. Той е 18-годишен, осъждан, като само месец по-рано е пуснат от затвора, където е лежал половин година за кражба. Задържаният е от същото село, а пред разследващите жената споделила, че в деня на престъплението се засекли на улицата, при което мъжът се загледал в ръцете й. Той не е направил самопризнания. Задържан е за 72 ч., повдигнато му е обвинение. За извършеното престъпление законът предвижда от 3 до 10 г. затвор.
Ще бъдем безкомпромисни към подобни деяния. В момента усилията ни са насочени в две посоки – установяване на втория извършител и на откраднатото, което да бъде върнато на жертвата, обявиха разследващите.
Към настоящия момент жената е в добро общо състояние. Работата по случая продължава.


Ключови думи
грабеж Виноград
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати