Понеделник, 31 Май 2021
            
Горна Оряховица Други

Урок по родолюбие и патриотизъм представиха ученици на ОУ „Иван Вазов” в навечерието на 3 март

  02.03.2021 11:20
Урок по родолюбие и патриотизъм представиха ученици на ОУ „Иван Вазов” в навечерието на 3 март

С традиционното закичване с мартеници бе поставено началото на  „Урок по родолюбие и патриотизъм“, представен от ученици от 5 а, б и в класове от ОУ „Иван Вазов“–Горна Оряховица, с преподавател по история и цивилизации Юлиан Ангелов. Заради противоепидемичните мерки събитието не можа да се проведе в Историческия музей, но специален гост на интердисциплинарния урок, посветен на  3 март, бе неговият директор Мая Иванова.

Урокът започна с химна на Република България и с отдаване на почит към всички знайни и незнайни борци за свободата на България. Три отбора от петокласници предадоха щафета с българското знаме, представяйки ключови  събития, свързани с Руско-турската освободителна война и Освобождението на България, докато техните съученици от пети и четвърти клас паралелно  следваха стъпките на българското опълчение в платформата Майкрософт Тиймс.

На мултимедийния екран отборите с интерес проследиха  Шипченската епопея – отразяваща героизма и жертвоготовността на българските опълченци.  Присъствено в урока се  включиха малките мажоретки от  мажоретен състав „Българче“ при ОУ „Иван Вазов“, с ръководител Розалия Нанкова. Второкласничката Стефани Маринова, с музикален ръководител Стела Акиванова, трогна присъстващите с брилянтно изпълнението на песента „Българийо“. Драматизмът в боевете на връх Шипка бе пресъздаден от седмокласничката  Михаела Петрова, с вдъхновяващото емблематично стихотворение „Опълченците на Шипка”.

Въпросите от викторината в  интердисциплинарния „Урок по родолюбие“ бяха  тематично подбрани от преподаватели по история и цивилизации, музика и изобразително изкуство, целящи да покажат събитията, свързани с Руско-турската война, през погледа на изкуството. Интерактивният финал на урока пък позволи в реално време ученици в присъствена форма на обучение и  в електронна среда едновременно да вземат участие в  образователната игра „Kahoot“ чрез своите мобилните телефон.

 

 

 

 


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов" урок родолюбие и патриотизъм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати