Понеделник, 27 Дек 2021
            
Велико Търново Избори 2021

Всеки от кандидатите от ГЕРБ - СДС ще бъде достоен представител на Велико Търново в Народното събрание

  01.03.2021 15:30
Всеки от кандидатите от ГЕРБ - СДС ще бъде  достоен представител на Велико Търново в Народното събрание

Коалиция ГЕРБ – СДС регистрира в Районната избирателна комисия листата с кандидати за народни представители в Четвърти многомандатен избирателен район – Велико Търново. Документите бяха внесени от областния координатор на ГЕРБ в старата столица Даниел Панов.
Водач на листата на ГЕРБ-СДС е министърът на здравеопазването и уважаван в цяла България лекар – проф. д-р Костадин Ангелов, а всички кандидати за народни представители са доказани професионалисти и общественици с висока експертиза и авторитет в обществото.
Ето всички кандидати, издигнати от коалицията ГЕРБ – СДС в предстоящите избори:

Проф. д-р Костадин Ангелов. Завършил е Медицинския университет в София, има две магистърски степени - по медицина и по обществено здраве и здравен мениджмънт. Проф. Ангелов е и магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство в София. От  2013-а година ръководи УМБАЛ „Александровска” в София. Носител е на наградата „Проф. д-р Парашкев Стоянов” за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване.

На второ място в листата е областния управител проф. д-р Любомира Попова, учен и преподавател във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Познава отлично спецификата и потребностите на всяка една община във Великотърновска област, човек с безупречна репутация и организационен талант

Трети е издателят, журналист и общественик Димитър Николов, който сега председателства Общинския съвет в Горна Оряховица. Цялата му професионална биография е свързана с медиите. Той е собственик и управител на най-голямата извънстолична пресгрупа.

Под № 4 е народният представител от 44-ото НС Станислав Стоянов, икономист и предприемач. Лично ангажиран с редица каузи за опазването на културно-историческото богатство на Велико Търново и България, много от които реализира и със собствени средства

На пето място е уважаваният хирург от Велико Търново д-р Николен Стойнов, отличен няколко пъти в националната инициатива на вестник „24 часа” – „Лекарите, на които вярваме”.

Шести е областният координатор на младежките структури на ГЕРБ в областта Георги Недев - треньор и състезател по мотокрос, победител в редица състезания от републиканския шампионат. Г.Недев е  завършил „Публична администрация” и е общински съветник във Велико Търново.

На седмо място е Росица Димитрова, която вече 15 години оглавява общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, един от най-добрите специалисти в страната в сферата на социалната подкрепа. Целият си професионален път Росица Димитрова посвещава на грижата за хора в неравностойно положение, а като експерт участва в подготовката на редица стратегически документи в социалната сфера и законодателството в тази област

Осми е Илиян Георгиев от Свищов – икономист, експерт по бизнес администрация и здравен мениджмънт. Управител на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов.

Девета позиция заема обичаният и уважаван педиатър от Велико Търново д-р Валентин Точков, началник на Детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и специалист по детска кардиология и инвазивна терапия в педиатрията. Експерт в сферата на общинското здравеопазване.

На десето място е Детелина Борисова – финансист и проектант, хидроинженер с дългогодишен опит. Кмет на Стражица в мандат 2011-2015.

Единадесетата позиция е за Вероника Михайлова – филолог и педагог, позната в публичното пространство като координатор на Фондация „Искам бебе”. Вече седма година помощта за двойки, нуждаещи се от асистирана репродукция, за да имат рожби е нейна лична кауза

Дванадесети е Венцислав Милков Георгиев - доктор по политология, организационен секретар на ГЕРБ – Павликени и ръководител на общинската младежка структура на ГЕРБ. Най-младият и активен общински съветник в ОбС – Павликени.

Под № 13 е Цветелин Йорданов – млад предприемач от Полски Тръмбеш, координатор на МГЕРБ, завърнал се в родния си град след завършване на образованието си, за да помага на развитието му.

Четиринадесети е финансистът Христо Стоев, експерт в областта на бюджетирането и управлението на публичните финанси, най-младият общински съветник във Велико Търново.

Петнадесетата позиция е за Стефан Бранзелов - магистър по финанси и банково дело, председател на общинската структура на ГЕРБ в Златарица. Два мандата е председател на Общински съвет – Златарица.

На шестнадесето място е младият учител и общественик от Велико Търново  Никифор Тодоров Талантлив фотограф, той е един от най-активните популяризатори на Старата столица в дигитална среда.

Даниел Панов:
„Кандидатите на ГЕРБ - СДС са уважавани професионалисти и хора с име в обществото”

„Коалиция ГЕРБ-СДС издига 16 кандидати, всеки от които е достоен представител на Историческата и духовна столица на България. Всеки от тях през годините е развивал освен собствените си професионални умения, но и умението да помага на хората. Уважавани лекари, университетски преподаватели, филолози, педагози, политолози, хора с висок морал и обществен авторитет, утвърдени експерти в в журналистиката, социалните дейности, икономическото развитие, здравеопазването, представители на бизнеса, администратори със солиден управленски опит.  
„Най-важното преимущество на кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС, е че нямат нужда от представяне. Всеки от тях е доказал своите качества в сферата, в която работи. Всеки от нашите кандидати може с високо вдигната глава да погледне хората в очите”, категоричен е Панов.
По думите му, предизборната кампания не бива да се превръща в своеобразна война. „В ГЕРБ няма от какво да се плашим. България, нашите градове и населени места се развиват, въпреки всички трудности и отговорности, породени от пандемията. Нашите послания към хората са позитивни, както досега. Желанието ни е заедно да продължаваме  да работим за по-доброто качество на живот, за бързото възстановяване след COVID-19. Нека кампанията бъде съревнование на идеи начин на мислене, на смели проекти и ясни решения. Всеки от нашите кандидати е доказал, че това е неговата сила и той е готов да вложи своя потенциал за благосъстоянието на всички нас. Очернянето и личните нападки не са наш стил. Ние имаме какво да споделим с хората. Онези, които нямат, ще трябва да се задоволят с това да ни критикуват. завърши Даниел Панов.

 


Ключови думи
ГЕРБ Велико Търново Даниел Панов Димитър Николов листа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати