Понеделник, 31 Май 2021
            
Горна Оряховица Общество

„Бонати” си тръгва от Горна Оряховица с голямо дарение за Спешна помощ

  01.03.2021 13:51
„Бонати” си тръгва от Горна Оряховица с голямо дарение за Спешна помощ

Италианският строител на Балкански поток „Бонати” си тръгва от Горна Оряховица като направи голямо дарение за местната Спешна помощ. Дарението, най-голямо за горнооряховските спешни медици през последните 15-20 години, включва обзавеждане за здравни кабинети и медицинска техника.

Обзавеждането и оборудването ни са стари и амортизирани, така че всичко, което получаваме е много важно за нас. Това е най-голямото дарение, което ни е направено в последните години, каза медицински фелдшер Иван Шишков, който прие жеста на „Бонати”.

В продължение на една година генералната ни база за България беше в Горна Оряховица. През цялото време работихме и с местните медици. Беше трудна година за всички, заради ситуацията с COVID-19. Време, в което всички осъзнахме колко важни са здравните работници и как трябва да ги подкрепяме. Това дарение е нашият начин да кажем благодаря на всички българи, които се отнасяха много добре с нас през тази година и ни накараха да се чувстваме като у дома си, каза Андрея Биджи от „Бонати”. Честита Баба Марта и до нови срещи, пожела италианецът на българските си домакини.

С мартенички и благодарности за доброто сътрудничество изпрати екипа на италианската фирма и зам. кметът на Община Горна Оряховица Николай Георгиев. Това не е първото дарение, което прави фирмата, докато базата й беше в Горна Оряховица. Винаги сте добре дошли отново, каза Георгиев.

За последно обща снимка си направиха представителите на фирмата и хората от екипа на Спешна помощ, които през цялата година са обслужвали строителите на Балкански поток по цялото му трасе през България.


Ключови думи
Бонати дарение Спешна помощ Балкански поток
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати