Петък, 28 Май 2021
            
Горна Оряховица Общество

Горнооряховското Общинско радио започва да се излъчва и в ефир

  26.02.2021 10:24
Горнооряховското Общинско радио започва да се излъчва и в ефир

От 1 март Общинското радио на Горна Оряховица започва да се излъчва и в ефир. До края на месеца програмата му ще върви както по кабела, така и на честотите на радио „Резонанс“ 88, 9 MHz в интервала между 15 ч. и 16 ч. в делнични дни. Така жителите и на най-отдалечените кътчета в област Велико Търново ще могат да се информират какво се случва в община Горна Оряховица.
За водеща е поканена Боряна Цветкова, която има над 10-годишен опит в електронни медии.

Започва като кореспондент на БНТ и Нова ТВ за област Велико Търново, след което става репортер, а малко по-късно и водещ на новините в TV7 и News7. В продължение на 3 г. е лице на новините в телевизия „Европа“.
С радост приех поканата на председателя на Общинския съвет Димитър Николов да се присъединя към екипа на Общинското радио и да съдействам на медията. Имам сантимент към Горна Оряховица – в детството ми леля ми имаше жилище тук и с удоволствие прекарвах времето си в града, сподели Боряна Цветкова.


Политематичен ще е профилът на Общинското радио. В програмата му ще бъдат включвани новини от общината и областта, информация за това как Горна Оряховица присъства в регионалния печат, репортажи, интервюта, по актуални теми ще гостуват събеседници наживо. Първият гост ще е кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.
Целта ни е горнооряховчани да знаят, че има ефир, в който се обръща внимание и на проблемите и грижите им, и на хубавите моменти. Този един час ще е динамичен, сподели преди старта в ефир Боряна Цветкова.
За мен радиото е най-интелигентната медия. Със загубата на Силвия Димитрова загубихме един истински професионалист и приятел. С кмета инж. Добрев преценихме, че не бива да абдикираме от Общинското радио. Радвам се, че в рестарта на медията участва журналист от национален ефир от ранга на Боряна Цветкова, коментира Димитър Николов.
Даваме си сметка, че ефирът е много по-претенциозен от разпространението по кабел. Като медиен човек през последните години тежко преживявам факта, че информационната среда в Горна Оряховица се профанизира и се измести във форумите и социалните мрежи. Общинското радио е още една от мерките, които Община Горна Оряховица ще приложи за публичност, достоверност, прозрачност и чистота на информацията. С PR-а на Общината Ренета Петрова имаме опит в радиожурналистиката и желанието ни е да използваме потенциала на Общинското радио. То е с над 60-годишна история. Традициите му задължават да продължим добрата практика, за да се ползва то все така с високо обществено доверие, каза още Николов.  Самият той в продължение на 5 г. е работил в „Дарик радио - Резонанс“, бил е и редактор на „Дарик“ във Велико Търново. Професионалният път на Ренета Петрова също е свързан с радио „Резонанс“.   
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Общинско радио Горна Оряховица Боряна Цветкова Ренета Петрова Димитър Николов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати