Събота, 22 Oct 2022
            
Темида

33-годишен, блъснал полицай и повредил патрулка, е под стража

  09.02.2021 14:54
33-годишен, блъснал полицай и повредил патрулка, е под стража

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районният съд в града задържа под стража 33-годишен мъж.  С постановление на наблюдаващия прокурор, Д. И. е обвинен в 4 престъпления – престъпление против реда, причиняване на телесна повреда на полицейски служител, повреждане на полицейски автомобил и хулиганство.
Случилото се е от 1 февруари 2021 г. във Велико Търново и по пътя между Велико Търново и селата Момин сбор, Мусина, Русаля, Хотница и Самоводене. И. опитал да избегне полицейска проверка за спазване на правилата за движение. В района на Момин сбор умишлено блъснал с колата си полицейски служтел, който опитвал да изпълни задълженията си. В Самоводене пък нанесъл вреди за 964 лв. на патрулката. При последвалото преследване в няколко населени места, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.
Съдът уважи искането на Районната прокуратура във Велико Търново и реши, че е има опасност Д. И. да се укрие и да извърши други престъпления. Затова той е задържан под стража.
Разследването продължава под ръководството на ВТРП.

Снимката е илюстративна


Ключови думи
под стража полицай Момин сбол Русаля Мусина Самоводене Хотница
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати