Вторник, 11 Oct 2022
            
Велико Търново Общество

Кметът Панов и здравният министър проф. Костадин Ангелов посетиха белодробната болница във Велико Търново

  21.01.2021 13:31
Кметът Панов и здравният министър проф. Костадин Ангелов посетиха белодробната болница във Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов посетиха Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ в старопрестолния град. Панов и управителят на здравното заведение д-р Стела Денчева показаха на проф. д-р Ангелов бъдещия втори корпус, за строителството на който се търси финансиране. Даниел Панов поясни, че за новото крило Община Велико Търново има разработен проект, който включва както необходимите строителни дейности, така също обзавеждане и оборудване.
Планирано е новата част на сградата да бъде на четири етажа с 850 кв. метра площ, асансьорна уредба и отделен вход, откъдето бързо да става приемът на пациенти от линейки. Приблизително 2 милиона лева са необходимите средства за завършване на строителството и още около 600 000 лева – за оборудване.
В края на миналата седмица проф. д-р Костадин Ангелов се ангажира с осигуряване финансов механизъм за новото крило на белодробната болница. Със строителството и оборудването му здравното заведение ще разшири значително дейността си и ще може да помага за специализираното лечение на още по-голям брой пациенти. Новата база ще е от голяма полза както за великотърновци, така и за жителите на съседните области, които също предпочитат белодробната болница в подножието на хълма „Света гора“.


Ключови думи
проф. Костадин Ангелов Д-р Трейман
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати