Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Големите ученици и студентите се връщат в час, но само за практически занятия

  12.01.2021 13:27
Големите ученици и студентите се връщат в час, но само за практически занятия

Учениците от V до XII клас се връщат към присъствено обучение, но само за практически дейности, които не могат да бъдат извършвани в електронна среда.
Това бе решено след работна среща между премиера Бойко Борисов, министри и представители на Националния оперативен щаб и на Щаба за ваксиниране.
Онлайн обучението за големите ученици остава до 31 януари. Ще бъде изготвен списък с всички занимания, които по изключение ще се провеждат присъствено.
Епидемичната ситуация у нас се подобрява, информира по време на срещата здравният министър проф. Костадин Ангелов. България е на 31-о място по заболеваемост в ЕС и на Балканите. Трайни са тенденциите както за намаляване на натиска върху болниците, така и за по-големия брой излекувани хора в сравнение със заразените.

До момента иминузираните хора у нас са 16 161 души. Утре пристигат първите 2400 дози от ваксината на "Модерна". На 18 януари идват още 35 000 дози от ваксината на „Пфайзер/ Бионтех“, следват още около 4000 дози на 25 януари отново на „Модерна“, а на 2 февруари - 35 000 дози на „Пфайзер/ Бионтех“. Трябва колкото се може по-бързо повече хора да се ваксинират на първата линия, освен докторите и учителите, информира в профила си във Фейсбук премиерът Борисов.


Ключови думи
присъствено обучение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати