Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Крими

Заловените на бул. Габровски тествали оръжие в гора край кв. Бузлуджа

  09.01.2021 12:24
Заловените на бул. Габровски тествали оръжие в гора край кв. Бузлуджа

Тримата мъже, заловени на бул. Никола Габровски в четвъртък привечер, най-вероятно са тествали установения в автомобила им автомат Калашников в гориста местност край кв. Пишмана.
Припомняме, че в четвъртък е подаден сигнал към органите на реда за група, която се придвижва с джип с чужда регистрация. На момента са мобилизирани всички налични сили на Криминална и Охранителна полиция, които установиха и заловиха тримата на ключовия за Велико Търново булевард.
Подробности по темата днес дадоха от Областната дирекция на МВР и от Прокуратурата. От тях стана ясно, че се работи по всички възможни версии – дали оръжието е било обект на търговия, дали е откраднато, дали с него е извършено друго престъпление и пр. Калашникът е бил със заличени фабрични номера. Автомобилът пък е на лице, което не е участник в случилото се, с английска регистрация, вероятно купен, но непрехвърлен.
Един от тримата задържани е в ареста, останалите двама са освободени. Задържаният е 26-годишен от Попово, а деянието е извършил докато му тече 5-годишният изпитателен срок от 3-годишна присъда за грабеж. Присъдата му е наложена през декември 2020 г. от Съда в Бургас. Повдигнато му е обвинение за незаконно притежание на оръжие, за което законът предвижда от 2 до 8 г. затвор.
Настоящето деяние е първото му, установено на територията на Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Досега е бил известен на органите в Търговище, но предстои допълнително проучване на миналото му.

Разследването е в начален етап, към настоящия момент произходът на оръжието не е установен, обясни наблюдаващият прокурор Цанко Ганчев. В процес на уточняване са и отношенията между тримата, допълни прокурорът.
И тримата заловени са криминално проявени и известни на полицията. Единият е с регистрация за кражби на имущество, а другият – за палеж. Те са на 26 и на 23 г. от Горна Оряховица и Етрополе.
Според нас случаят е по-скоро единичен, отколкото да става дума за организирана група за търговия с оръжие, коментира зам.-директорът на ОД на МВР във Велико Търново Христо Христов.
Работата по случая продължава.


Ключови думи
Христо Христов Цанко Ганчев Калашников кв. Бузлуджа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати