Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

БДЖ предоставя намаления за пътуване на притежателите на електронни карти ISIC

  20.12.2020 08:13
БДЖ предоставя намаления за пътуване на притежателите на електронни карти ISIC

От 21 декември всички притежатели на електронни карти ISIC, които имат холограмен стикер на БДЖ, ще могат да пътуват с 50 % намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове. Това ще бъде възможно след подписано допълнително споразумение между „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД и „Студентски и младежки идентификационни карти“ ООД, които са лицензиран представител за територията на България на International Student Travel Confedereation (ISTC) и НМК, разпространяващ международни идентификационни карти, даващи възможност за различни преференции за учащи, младежи и преподаватели.
Намаление за пътуване с влак могат да ползват притежателите на карта ISIC, валидирана с холограмен стикер на БДЖ, които са учащи на възраст до 26 навършени години (ученици, студенти и докторанти редовно обучение). За регистриране на електронна карта ISIC е необходимо ползвателите на услугата да попълнят указанията в мобилното приложение MyISIC app на следния линк: https://isic.bg/my-isic-app.
БДЖ предлага и допълнителни преференции за всички ученици и студенти, които притежават карта ISIC. Срещу тази карта, учащите могат да закупят отново с 50 % отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, като по този начин цената на всяко тяхно пътуване ще бъде още по-ниска. Допълнително предимство е фактът, че абонаментните карти важат за пътуване както с пътнически, така и с бърз влак без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака.
***
ISIC е международна студентска и ученическа карта, която се издава на ученици над 16 години, както и на студенти редовно обучение, докторанти, специализанти, стажанти и редовни аспиранти.
Притежателите на такава карта ползват преференции и за самолетни и автобусни билети за и от чужбина, намаления в барове, ресторанти, музеи, кина, театри, хотели, хостели, магазини в цялата страна и в други над 90 държави по света. Картите ISIC се издават в бюрата на USIT COLOURS и служат като идентификационен документ, доказващ че притежателят ѝ е ученик или студент редовно обучение.
Подробна информация за необходимите документи за издаване на тези карти може да намерите на страницата на ISIC.


Ключови думи
БДЖ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати