Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Детски рисунки ще красят влаковете за Коледните празници

  19.12.2020 08:36
Детски рисунки ще красят влаковете за Коледните празници

Детски Коледни рисунки ще бъдат поставени в композициите на няколко от основните влакове, които пътуват в страната за предстоящите празници. Инициативата се организира от Националното сдружение на сираците в България (НССБ) с подкрепата на „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД. „Коледа за всяко дете“ се провежда традиционна всяка година от НССБ съвместно с БДЖ, като обикновено Дядо Коледа пътува с влак и разнася подаръци на деца в неравностойно положение от различни краища на страната. Поради епидемичните особености на 2020 г. и невъзможността на Дядо Коледа отново да пътува с влак, този път Коледното настроение ще внесат самите деца чрез своите Коледни рисунки.
Идеята е посрещната изключително ентусиазирано от децата, след като за инициативата са изпратени над 300 рисунки от 14 училища в различни населени места. От вчера рисунките се поставят във вагоните на различни влакове, чрез които ще обиколят страната с цел да внесат Коледно настроение на пътуващите с БДЖ в различните региони.
Рисунки са изпратени от ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ град Пордим, СУ „Иван Вазов“ град Плевен, ДГ „Иглика“ град Плевен, Обединено училище „Христо Ботев“ село Мечка, НУ „Отец Паисий“ село Върбица, Регионален център за ранна интервенция на уврежданията град Плевен, СУ „Димчо Дебелянов“ град Белене, СУ „Димитър Маринов“ град Лом, ОУ „Константин Фотинов“ град Лом, ЦНСТ „За по щастливо детство“ град Лом, ЦНСТ „Нов дом – нов шанс“ град Лом, ЦНСТПЛПР град Лом, Начално училище „Софроний Врачански“ град Враца, като с най-много рисунки – 57 на брой участваха децата от СУ „Димитър Благоев“ град Свищов.
Организаторите на инициативата ще наградят всяко дете за активното участие чрез своите рисунки със специално изработени поименни грамоти, лично подписани от управителя на „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД и председателя на Националното сдружение на сираците в България.
БДЖ винаги е подкрепяло инициативите, чрез които се дава възможност на българските деца да разгърнат своя творчески потенциал и възможности.


Ключови думи
БДЖ Коледа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати