Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Светски

Горнооряховчанка направи паметник на братя Прошек от захар и шоколад

  12.12.2020 11:48
Горнооряховчанка направи паметник на братя Прошек от захар и шоколад

С паметник на братя Прошек – изцяло ръчно изработен от моделиращ шоколад и захарна моделираща паста, оцветена с аерограф и ръчно изрисувана с хранителни бои, горнооряховчанката Албена Начева участва в четвъртото издание на Българска захарна колаборация „Моята България”.

Организатор на нетрадиционното предизвикателство към майсторите на захарното изкуство е шеф Мария Озтюрк – габровка, женена в Истанбул. Тази годината темата е „София – културно-исторически паметници”.

За втора поредна година в захарното предизвикателство участва и горнооряховчанката Албена Начева. Тя се представя с паметника на братя Прошек на ул. „Сан Стефано” в столицата.

Албена Начева е икономист по образование, но и почитател на декоративните изкуства. От 7 години се занимава със захарна декорация и участва в колаборацията „Моята България” по лична покана на организатора шеф Мария Озтюрк.

Изложбата на захарните проекти бе открита на 11 декември в Център по себепознание „Орфей” в София и може да се види на място или виртуално до 8 януари.

Информация и снимки https://www.facebook.com/mybulgariacakecolaboration


Ключови думи
Албена Начева Моята България братя Прошек захар и шоколад
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати