Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Подготвят строителството на новия търговски център в „Пролет” в Горна Оряховица

  09.10.2020 11:51
Подготвят строителството на новия търговски център в „Пролет” в Горна Оряховица

Новият търговски център в квартал „Пролет” няма да е готов до края на годината, както бяха първоначалните намерения, но все пак е на финала на проектирането и до няколко седмици трябва да започне строителство.
Следващата седмица започват почистване на терена и геологически проучвания. През ноември трябва да започне изграждането. Няма промяна в инвестиционните намерения, но площта на обекта ще е по-малка, обясни инж. Марин Гинчев, който е представител на инвеститора в Горна Оряховица.
Инвестицията е на „Новатехпром” ООД от Стара Загора. Дружеството има подобни комплекси в няколко града. Плановете за Горна Оряховица са да се изгради търговски център с магазини на dm, JUSK, T-MARKET и PEPCO. Проектът се разработва още от миналата година, когато дружеството е закупило частен имот на ул. „Васил Левски” в Горна Оряховица. В началото на тази година инвеститорът опита да увеличи парцела си, като закупи и общински имот в съседство. Идеята беше да се направи голям паркинг, който да улесни клиентите на бъдещия търговски комплекс. Само че фирмата не успя на търга, обявен за продажба на парцела и това наложи препроектиране на самия комплекс. Кризата с коронавируса също забави реализацията на проекта, но в крайна сметка подготовката вече е във финална фаза и скоро трябва да започне строителство. Самото изграждане няма да продължи повече от 4-5 месеца, така че новите срокове за отваряне на комплекса са пролетта на 2021 г.


Ключови думи
търговски парк Пролет
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати