Понеделник, 15 Мар 2021
            
Общество

Бившата автогара в Горна Оряховица става голям търговски комплекс

  10.09.2020 15:38
Бившата автогара в Горна Оряховица става голям търговски комплекс

Търговски комплекс Nfusion откриват следващата седмица в бившата Автогара в Горна Оряховица. На 14 септември всъщност ще отвори само част от предвиждания комплекс - голям магазин с площ от 500 кв. м, който ще предлага бельо, дамско, мъжко и детско облекло и обувки, чанти, домашни потреби, козметика, бижута, аксесоари и т. н. На практика артикулите са хиляди. С откриване на магазина завършва първият етап от изграждането на голям търговски комплекс. Той ще включва и още обекти, които ще се изграждат в движение. Какво точно ще има обаче собствениците на новия търговски център искат да запазят в тайна, но твърдят, че ще има приятни изненади.
Търговският център се прави от плевенската фирма „НФУ 3” ООД. Фирмата има подобни обекти в Плевен, Велико Търново, Троян и още няколко града в Северна България. Според мениджърите на новооткриващия се магазин тук горнооряховчани ще намерят не само огромен брой стоки, но и много атрактивни цени. До края на септември ще има 10% отстъпка на всичко в магазина.
Ремонтът на сградата продължи повече от две години и всъщност преустройството продължава. В момента се довършват паркинга, който ще е за близо 100 автомобила, и околните пространства и тротоари. След откриването на магазина ще се продължи с доизграждане на останалите обекти в комплекса. Сладкарската работилничка на „Деметра” остава, както и офиса за бързи кредити.
Плевенската фирма всъщност е наемател на обекта, който е собственост на габровския бизнесмен Николай Мънчев. Сградата и доста големия прилежащ имот беше приватизиран заедно с общинския превозвач „Янтра транспорт” и служеше за автогара до 2017 г., когато беше затворена след немалко скандали. Първо „Янтра транспорт” се отказа от линиите си и те бяха дадени на „Надежда”, а Автогарата събираше такси от превозвачите. Започнаха взаимни обвинения в извиване на ръце и злоупотреба с монопол, намеси се и Общината и най-накрая се оказа, че Автогарата не е лицензирана. На следващата година започна ремонтът, който се проточи повече от очакваното, но в крайна сметка поне първият етап вече е готов.
Откриването е на 14 септември. Магазинът ще работи всеки ден от 9:30 до 19 часа без почивен ден.
Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
автогара Горна Оряховица Nfusion
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати