Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Запалилото се старо сметище в Шереметя може да бъде закрито и рекултивирано до една година

  08.08.2020 11:35
Запалилото се старо сметище в Шереметя може да бъде закрито и рекултивирано до една година

Старото сметище в Шереметя трябва да бъде затворено и рекултивирано и процесът може да започне още до края на тази година. Процедурата много се забави, но само преди десетина дни Община Велико Търново най-накрая успя да избере изпълнител. Всъщност това е трета процедура по Закона за обществените поръчки, която се започва, за да се търси фирма за реализиране на проекта за рекултивация. Първата процедура бе прекратена заради грешка в заданието, в следващата пък всичките пет оферти се оказаха неотговарящи на изискванията. В крайна сметка при третия опит бе избран изпълнител и това е „Меридел 2012” ЕООД – Етрополе.

Договор обаче още няма и не е много сигурно, че ще може веднага да се пристъпи към изпълнение на проекта, тъй като другите две фирми, участвали в процедурата – „Главболгарскрой” и „Еко Традекс Груп”, могат да обжалват. И двете фирми са отстранени на етап оценка на технологичния срок за изпълнение и въобще не е отваряна ценовата им оферта. Двете дружества могат да обжалват пред Комисията за защита на конкуренция в 10-дневен срок от получаване на решението на комисията по избора. Засега в КЗК няма жалба, но не се знае кога решението, което е от 27 юли, е стигнало до отстранените фирми.

„Меридел 2012” печели с предложение от 319 дни за технологична рекултивация и 27 дни за първи етап от биологичната рекултивация. Общата стойност е 3 039 281 лв. с ДДС, като 2 951 498 лв. са за технологичната рекултивация, а 87 782 лв. за биологичната.


Ключови думи
сметище Шереметя рекултивация Меридел 2012 КЗК
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати