Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Шест повдигнати пешеходни пътеки правят в Горна Оряховица до края на годината

  21.07.2020 13:50
Шест повдигнати пешеходни пътеки правят в Горна Оряховица до края на годината

Шест повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени в Горна Оряховица тази година. Те ще са на места, предполагащи висока скорост и с концентрация на пътни произшествия.

По новите стандарти, за да се поставят такъв тип ограничители на скоростта, трябва да се направи проект, който да се съгласува с всички заинтересувани институции. Общината вече работи по проектите, като два от новите легнали полицаи ще са на държавен път и ще се правят заедно с Агенция „Пътна инфраструктура”. Става дума за улица „Отец Паисий” в района на Болницата и за „Св. Княз Борис” до „Захарни заводи”. Договореността е Общината да направи проектирането, а АПИ да изгради съоръженията на тези две точки. С общинско финансиране пък трябва да се направят останалите – до Механотехникума, до Трето и две в квартал „Пролет”.

Всички легнали полицаи бяха демонтирани преди няколко години, когато влязоха в сила новите изисквания към съоръженията за ограничаване на скоростта. В момента отговарящи на стандартите повдигнати пешеходни пътеки има само пред Общината и между Читалището и СУ „Вичо Грънчаров”.


Ключови думи
повдигнати пешеходни пътеки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати