Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

С официална церемония приключи санирането на три блока по Общинската инвестиционна програма

  29.06.2020 13:23
С официална церемония приключи санирането на три блока по Общинската инвестиционна програма

С освещаване и рязане на лента приключи реалната работа по енергийноефективния ремонт на три кооперации в Горна Оряховица, реализиран чрез Инвестиционната програма на Общината и финансиране от ОП „Региони в растеж”.

Общо 62 домакинства вече се радват на по-добри условия на живот, а амбициите на Общината са да продължи благоустрояването в тези квартали, обясни кметът инж. Добромир Добрев по време на откриването. Отец Николай помоли за божията закрила над горнооряховчани и първи честити новата придобивка, пожелавайки още красиви блокове да се появяват в града. Лентата за откриването бе прерязана от кмета инж. Добромир Добрев, председателя на ОбС Димитър Николов и представител на строителите, работили по проекта.

За мен е изключително удоволствие да приключим един от най-значимите проекти в Инвестиционната програма на Общината, който пряко подобрява живота на хората. Продължаваме да работим във вашите квартали – с асфалтиране на улици, там където имаме гаранции от ВиК и изграждане на по-добра среда. Искаме европейски живот на хората във всеки горнооряховски квартал, каза още кметът. Надявам се в края на годината отново да тръгне Националната програма за саниране и още горнооряховски домакинства да могат да се включат в нея, каза още инж. Добрев.

Общинската програма е на стойност 1 724 239 лв. Основното финансиране  е от ОП „Региони в растеж”, плюс национално дофинансиране. Кандидатстваха 13 сдружения на собственици и всички отговаряха на критериите. Заради малкия обем на програмата, бяха одобрени три. Реновирани са кооперацията на ул. „Росица” №2 ,4,6 и 8 с общо 32 апартамента и с изпълнител ЕТ „Идеал – Хасан Юсеинов”, на ,л. „Камчия” №4,6,8 с изпълнител „Енел строй” и на ул. „Скобелев” №6 и 8 с изпълнител „Емили строй”. Освен външна изолация, нови дограми и конструктивни ремонти по сградите, всички входове на ремонтираните сгради вече разполагат и със системи за достъп на инвалидни колички и хора със затруднено придвижване.

Останалите десет сдружения, които са одобрени, могат да кандидатстват по Националната програма, която се очаква да бъде рестартирана в края на годината, информира кметът инж. Добромир Добрев. Заедно с Димитър Николов и зам. кмета Деница Коева той разговаря с граждани на квартала срещу Болницата, които ги запознаха и с други свои проблеми. Бъдете активни и поставяйте своите искания, за да търсим решение, препоръча кметът. Проблемите се решават стъпка по стъпка, имаме добрата воля, когато имаме и сътрудничество между Общината и гражданите, нещата ще стават много по-лесно, каза и Димитър Николов.


Ключови думи
саниране
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати