Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

Кметът на Елена пусна на благотворителен търг китара с автографи на Б. Т. Р.

  19.06.2020 20:38
Кметът на Елена пусна на благотворителен търг китара с автографи на Б. Т. Р.

Китара Ibanez RGA42, добре запазена, с нисък екшън, перфектна електроника и най-ценното - с автентични автографи от група Б.Т.Р., пусна на търг кметът на Елена инж. Дилян Млъзев. Началната цена на инструмента е 250 лв., стъпката за наддаване е 50 лв., блиц-цена 1 000 лв. Събраната сума ще бъде предоставена за лечението на 2-годишната Зария, която още на 10-месечна възраст е диагностицирана със страшната диагноза остра лимфобластна левкемия.
Китарата, която инж. Млъзев продава, има интересна история:
„Обещаната история е от навечерието на Коледа, 2017 г. Тогава вървеше друга благотворителна кампания за една млада жена от Елена. Идеята ми се роди спонтанно - обадих се на Атанас Пенев (Наско) от Б.Т.Р., обясних му накратко, той възторжено прие, занесох му китарата, а два дни по-късно отидох да я взема, подписана от членовете на групата.
На 20 декември 2017 г. вечерта се състоя традиционната среща на Община Елена с местния бизнес и партньорите в различни проекти. Обявих начална цена за китарата с автографите от 200 лв. След наддаване, тя бе спечелена от бизнесмен от региона с инициали В. С., който има интереси в областта на телекомуникациите, търговията и други сектори в няколко общини. Достигнатата цена бе 1 000 лв., които бяха внесени веднага в полза на каузата. Спечелилият търга обаче, тръгвайки си, не взе китарата, остави ми я за съхранение и от тогава, вече две години и половина, стои в кабинета ми.
Днес му се обадих и му предложих, вместо да ми плаща наем за времето на съхранение (шега, разбира се), да се включи в едно добро дело. Обясних му за какво става дума, идеята ми бе приета от него с въодушевление и... така се стигна до настоящата обява.
Както се казва - "История с китара" (но не по Георги Минчев, там е друга работа)”, споделя инж. Млъзев.
След поставянето на диагнозата, за Зария последвало дълго и трудно лечение. Детето е стабилизирано, но радостта на семейството му се оказва кратка. През април месец 2020 г. ужасът се завръща с остро лимфобластна левкемия + ЦНС рецидив.
Клиника в Германия дава надежда за живот – трябва да бъде извършена трансплантация на стволови клетки за сума, непосилна за родителите.
Тук е моментът да се обърнем към хората, готови да отворят сърцата си и да помогнат на малкото момиче.
Може да дарите по следните начини:
IBAN: BG22UNCR70001524029530 (титуляр: Милчо Златков Златев)
paypal.com: [email protected]
epay.bg КИН: 2512788094

За китарата може да наддавате на

https://www.facebook.com/groups/372784530362329/permalink/375614653412650/


Ключови думи
Зария инж. Дилян Млъзев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати