Събота, 01 Oct 2022
            
Култура

Избраха Алекс Карабоев от ДЕС „Румина” за конкурса „Детска мелодия на годината” 2020

  11.06.2020 20:58
Избраха Алекс Карабоев от ДЕС „Румина” за конкурса „Детска мелодия на годината” 2020

12-годишният Алекс Карабоев от ДЕС „Румина” е единственият представител на Велико Търново, преминал успешно селекцията за III Национален фестивал за нова детска песен „Детска мелодия на годината” 2020.
До финала са допуснати 14 нови песни, които ще бъдат изпълнени от млади таланти на възраст до 14 години от цялата страна, избрани след прослушване.
След Сиера Лари, която бе сред изпълнителите на Детска мелодия на годината” 2019, Алекс е вторият възпитаник на студио „Румина”, който тази година ще защитава честта на старата столица във фестивала, поставил си амбициозната задача да стимулира и популяризира песните за деца в България.
Алекс Карабоев пее от дете в студио „Румина” под ръководството на Румяна Начева и Моника Тодорова. Участвал е с успех в национални и международни конкурси у нас и в Румъния. За първи път тази пролет бе избран да представя България със “Silver Yantra” Team в големия международен онлайн конкурс “World Vision” заедно с над 700 участници от 45 държави. Предстоящо е участието му и в още няколко онлайн конкурса в Монте Карло, Малта, Чехия, Румъния и Сев. Македония.
Алекс Карабоев е петокласник в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Г. Оряховица. Гласовитото момче успешно поделя времето си между уроците в училище, репетициите в ДЕС „Румина” и тренировките по плуване в СКМП "Царевец-ВТУ” – В. Търново.
Извънредната ситуация около COVID 19 осуети провеждането на финалния гала концерт на „Детска мелодия на годината” 2019 в  ДКС „В. Левски” в навечерието на Празника на Велико Търново.
„Все пак, в началото на м. септември ще направим този грандиозен празник на детската песен, подкрепени от Община В. Търново. Имаме идея не само да представим и наградим песните от 2019, а също така и да промотираме в аванс новите 14 песни за 2020 г. Сиера Лари е сред децата, които миналата година записаха песента „Аз имам право” на композитора Краси Милетков, а Алекс сме избрали за песента на Васил Делиев „Пейте с нас”. Както до сега, и новите песни ще бъдат издадени на диск, ще направим видеоклипове с кадри на градовете, откъдето са изпълнителите, ще имаме телевизионно излъчване на гала концерта... Правим и нарочен конкурс за детска рисунка, а с наградените ще отпечатаме обложките на новия диск  ” – разказа главният инициатор и директор на фестивала – певицата Надя Ботева.

Информацията е предоставена от Румяна НАЧЕВА
Сн. личен архив ДЕС „Румина”


Ключови думи
Детска мелодия на годината Алекс Карабоев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати