Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Спорт

Почти всички клубове в Горна Оряховица подновиха тренировки

  27.05.2020 14:07
Почти всички клубове в Горна Оряховица подновиха тренировки

Почти всички клубове в Горна Оряховица подновиха тренировъчния процес в една или друга степен и Спортен комплекс „Никола Петров” отново е пълен с живот.

Първи на пистата бяха лекоатлетите, а клубът по таекуондо „Хемус” също се възползва от възможността за тренировки на открито. След като отпадна забраната за фитнес залите подновиха занимания в клуба по силов трибой. От 26 май, когато бяха позволени тренировките в зала и за деца, поднови работа клубът по борба. Над 50 деца са изявили желание отново да тренират и те са разделени на три групи, за да се спазват ограниченията за струпване на едно място. Двата клуба по акробатика, боксовият клуб, самбото, канадската борба също вече тренират. Хандбалният клуб „Раховец” поднови заниманията с най-голямата възрастова група. От колективните спортове и волейболният клуб „Импулс” вече е започнал тренировки.

На 1 юни започват тренировките за хандбалистите на „Локомотив” и за баскетболните отбори. Все още изчакват инструкциите на своите федерации в клуба по бадминтон и тенис на маса и за тях не се зная кога започват. Евентуално на 1 юни ще подновят тренировки и футболистите от Детско-юношеската школа на „Локомотив”.

Много голяма част от родителите са изявили желание децата им отново да тренират и в случая ограниченията идват от самите треньори, които трябва да организират занимания с малки групи, за да спазят разпоредбите. Създадени са всички условия, за да се спазват мерките за безопасност. На всички входове на залите има стелки и диспенсъри с дезинфектант, осигурени от Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”. В залите пък самите клубове осигуряват дезинфекциращи средства за почистване на уреди, повърхности и ръце. Почиства се на всеки час и всички мерки се следят много строго, тъй като едно заразено дете ще доведе до затваряне на целия комплекс.


Ключови думи
спортни клубове
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати