Събота, 13 Мар 2021
            
Други

С поклонение пред гpoбa нa д-p Гeopги Атaнacoвич бе отбелязан 24 май в Свищов

  24.05.2020 15:08
С поклонение пред гpoбa нa д-p Гeopги Атaнacoвич бе отбелязан 24 май в Свищов

В деня на славянската писменост и култура, в Свищов десетки жители на града се събраха в двора на православния храм „Света Троица“, където на гроба на първия министър на просвещението в Първия кабинет на България д-p Гeopги Атaнacoвич положиха цветя в знак на признателност към него и всички българи, допринесли за развитието и утвърждаването на славянската писменост и култура.
Приветствени слова произнесе ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова, която подчерта светлото дело на всички просветни дейци, изградили българска национална памет и самосъзнание и благодари на съвременните творци, хората на образоването и културата, които пазят този дух на българщината и днес.
Директорът на Исторически музей – Свищов Ивелина Иванова разказа за живота и светлото делото на д-p Гeopги Атaнacoвич, а кметът на града Генчо Генчев поздрави присъстващите с големия български празник. Той отправи специално приветствие към Геновева Танчовска,  която тази година бе удостоена с Грамота за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност в една от категориите на почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“. „Това е високо признание за вашата работа и дългогодишна дейност като секретар на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“. Приемете искрени поздрави от мен и от цялото ръководство на Общината!“, завърши Генчо Генчев.
Виртуален поздрав от децата на Свищов и кмета на града по повод 24 май бе отправен чрез сайта на община Свищов, сайта на Образование Свищов, сайта на ТИЦ – Свищов и фейсбук страницата на общината „Извънредно положение община Свищов“.

 

 

 


Ключови думи
24 май
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати