Петък, 30 Сеп 2022
            
Икономика

8 рециклирани вагони трябва да бъдат предадени на Вагонно депо – Горна Оряховица до края на годината

  11.05.2020 14:11
8 рециклирани вагони трябва да бъдат предадени на Вагонно депо – Горна Оряховица до края на годината

БДЖ „Пътнически превози“ пусна обществена поръчка за рециклиране на осем вагона за обща стойност 4.15 млн. лв. без ДДС. 34-годишните вагони, произведени в бившата ГДР, се съхраняват в завода в Драново, където ще стане и рециклирането.

Според сайта Economic.bg, който ползва експертизата на вагонен специалист, рециклирането означава 100% обновяване - от стария вагон остава единствено рамата, като всичко останало се маха и заменя с чисто ново оборудване, отговарящо на най-съвременните изисквания за качество, негоримост на материалите и пр. Вагоните ще бъдат с по-високо ефективните дискови спирачки, климатизирани и пр. След приключване на рециклирането това ще са най-модерните вагони в състава на БДЖ-ПП.

След като рециклира вагоните, ВЗ "Интерком" задължително ще извърши пътни и спирачни проби за своя сметка. Пробите трябва да са минимум 50 км в посока, като при тях вагоните задължително трябва да достигнат конструктивната си скорост от 140 км/час. Според вагонния експерт тук изискването за скорост е занижено най-вероятно поради факта, БДЖ-ПП не притежава локомотиви, които могат да развиват по-висока скорост.

Рециклираните вагони трябва да бъдат предадени на Вагонно депо – Горна Оряховица, като последния от тях трябва да влезе в експлоатация най-късно на 21 декември 2020 година. Гаранционният срок за всеки от рециклираните вагони ще е 36 месеца.

информация https://www.economic.bg


Ключови думи
вагони рециклиране
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати