Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Месец на кариерното ориентиране организира Регионалното управление на образованието

  05.05.2020 11:44
Месец на кариерното ориентиране организира Регионалното управление на образованието

За втора поредна година Регионално управление на образованието – Велико Търново стартира кампания за ранно кариерно ориентиране на учениците под мотото „Мисля за моето бъдеще“. В условията на обявеното извънредно положение инициативите в Месеца на кариерното ориентиране ще се проведат в електронна среда.

В дейностите ще се включат ученици от I до ХII клас от област Велико Търново, съвместно с учители, родители, работодатели и кариерни консултанти от Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, гр. Велико Търново.

През този месец много от училищата в областта са подготвили атрактивни онлайн срещи, уроци и представяния на различни професии.

Между 4 и 15 май ОУ "Бачо Киро" - Велико Търново организира блиц-анкета "Моята професия в бъдещето". В ОУ "П. Р. Славейков" - Велико Търново са подготвили урок „Важни гъвкави умения”

ПМГ "Васил Друмев" - Велико Търново ще направи виртуално представяне на професията на "Приложен програмист"

В ОУ "Св. Патриарх Евтимий" обявяват конкурс за рисунка и съчинение на тема "Професиите на настоящето и бъдещето".

ПГСАГ "Ангел Попов", Велико Търново организира виртуална изложба "Дистанционно обучение Изкуство в изолация", открит урок с ученици от XI клас, специалност Строителство и архитектура, конкурс "Зелени идеи за нашия град" - за ученици от IX и XI клас, специалност Парково строителство и озеленяване, урок съвместно с бизнеса за IX клас, специалност Архитектурна реставрация и онлайн предизвикателство от професионалист-флорист - дискусия с ученици от IX клас, специалност Парково строителство и озеленяване.

В Горна Оряховица ОУ "Иван Вазов" прави конкурс за презентации на тема "Професии на бъдещето", както и „Бъдещето е в моите ръце ли е?” - презентации, включващи информация за предпочитаните професии.

В СУ "Георги Измирлиев" - Горна Оряховица ще се представят професиите лаборант и лекар в спешно отделение.

СУ "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица организира разговор с Йорданка Скипарнова, която ще разкаже за професията на социалният работник. Организира се и викторина - майстор на "Самоводската чаршия", както и споделяне на професионален опит от Силвия Станева за графичния дизайн.

ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" - Горна Оряховица подготвя изложение на изделия, изработени от ученици от професионални паралелки - Мобилна станция за изследване на параметри на околната среда - онлайн представяне на изделието чрез сайта на училището - lomonosov-go.com  и линк към видеодемонстрация. Начални стъпки в програмирането на промишлени контролери – ще покаже главният енергетик на „Олива” АД, гр. П. Тръмбеш - инж. Димитър Димитров. Предвижда се и състезание за начинаещи програмисти на znanieto.eu.

Със свои прояви в месеца ще се включат и училища от Златарица, Свищов, Стражица, Полски Тръмбеш и Лясковец, Ореш, Върбовка, Павликени. Всички инициативи са публикувани на сайта на РУО – Велико Търново.


Ключови думи
РУО кариерно ориентиране
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати