Събота, 01 Oct 2022
            
Други

Полиция и частни охранители регулират достъпа до храмовете

  12.04.2020 10:01
Полиция и частни охранители регулират достъпа до храмовете

Патрули на Полицията и на „Делта гард” дежурят пред всеки храм в Горна Оряховица на Цветница. Те имат за задача да предотвратят струпване на много хора наведнъж и да регулират достъпа до храмовете. Униформените предупреждават и хората без маски, че вече са в нарушение. От днес маските са задължителни за всички на обществени места – независимо дали открити, или закрити. Засега полицаите се ограничават само с предупреждения, но ще следват и глоби.

Иначе във и пред храмовете е доста пусто. Повечето са изнесли свещници и икони навън, за да могат хората да запалят свещ и да се помолят без да влизат в църквата. Службите се извършват при засилени мерки за здравна безопасност. Дезинфекцира се около и вътре в храмовете, предпазните средства са задължителни, както и спазването на разстояние от поне 2 метра между самите богомолци. Мерките ще важат и през Страстната седмица, а голямото изпитание за органите на реда ще бъде Великденската служба.

На практика в празничния ден повече интерес като че ли има към магазините за строителни материали, пред които се оформят по-големи опашки отколкото пред иконите.


Ключови думи
Цветница
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати