Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

ДГ „Елена Грънчарова“: И най-голямата беда не би ни сломила, когато сме задружни

  03.04.2020 10:59
ДГ „Елена Грънчарова“: И най-голямата беда не би ни сломила, когато сме задружни

В трудното положение, в което се намираме, трябва да бъдем единни и подкрепящи се взаимно. Именно такава е идеята и на учителите от ДГ „Елена Грънчарова“ в Горна Оряховица с директор Десислава Бошнакова.
Извънредното положение призовава всички, които имат възможност, да си останат вкъщи. Такава ситуация е прецедент за възрастните, а какво остава за децата. За да направят ежедневието им по-приятно и близко до обичайното, учителите от детската градина поддържат постоянна връзка с децата и техните родители чрез фейсбук групи. В тях споделят различни дидактични, ролеви, подвижни и други игри, песни, стихотворения и приказки. Взаимодействието между учители, деца и родители е чудесно. И това го потвърждават споделените снимки и клипове на съвместната им работа от вкъщи.
С идеята да заредят още повече децата с положителни емоции,  учителите Татяна Петрова, Ивона Кожухарова и Стилияна Николчева споделиха във фейсбук страницата на ДГ „Елена Грънчарова“ видео, в което поздравяват децата по случай Международния ден на детската книжка. В това видео четат любимата на всички деца приказка „Трите прасенца“ с поуката, че когато всички са задружни и най- голямата беда не би ги сломила. Младите учители отправят своя призив към всички деца и  родители с надеждата, че много скоро ще бъдат отново заедно, а дотогава трябва да бъдат търпеливи и да си останат вкъщи.
Екипът на ДГ „Елена Грънчарова“ пожелава здраве и благоденствие на целия български народ и ви призовава: Останете си вкъщи! Спасете живот!


Ключови думи
ДГ "Елена Грънчарова"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати