Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Кметът на община Елена с поздравление за Деня на самодееца

  01.03.2020 06:08
Кметът на община Елена с поздравление за Деня на самодееца

УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,

СКЪПИ САМОДЕЙЦИ,
За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя с Деня на любителското художествено творчество. Този ден е празник на непресъхващия стремеж на човека към красота и съвършенство. Денят на самодееца е и повод да Ви благодаря, че пазите и обогатявате родните традиции и фолклор, поддържате жив българския дух.

Още през Възраждането читалищата са били сърцето и душата на общността. Днес те са отворени за всеки талант и за всяко изкуство. Да си самодеец се иска сърце и душа. Вие сте всеотдайни хора, дарявате радост и удовлетворение на другите чрез песни, танци и театрални изяви. С неизчерпаема енергия обогатявате културния живот в общината, представяте се чудесно не само у нас, но и на международни фестивали. Дълбок поклон пред Вашия самоотвержен труд!

По стара българска традиция на този хубав ден си подаряваме мартеници с надежда в доброто, красотата и мъдростта. Нека тези добродетели Ви съпътстват и занапред в света на изкуството. Пожелавам Ви здраве, удовлетворение, повече изяви и творчески успехи!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,
инж. Дилян МЛЪЗЕВ
Кмет на Община Елена


Ключови думи
Млъзев 1 март
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати