Сряда, 05 Oct 2022
            
Общество

Горнооряховски таланти с награди от Националния конкурс „Път към славата“

  25.02.2020 11:08
Горнооряховски таланти с награди от Националния конкурс „Път към славата“

С много награди се върнаха млади таланти от Горна Оряховица от VIII Национален конкурс „Път към славата“. Конкурсът се организира от „Арт център Кърнолски“ и бе по патронажа на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева. „Път към славата“ бе проведен със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – София, Дом на културата „Средец“.
Две награди спечели Кристина Енчева, с която работи вокалният педагог Стела Дойкова. Малката Кристина с големия глас стана първа във втора възрастова група, раздел „Рок“, и втора в раздел „Поп“. Тя получи и покана за участие в конкурса „Magia Italiana“, провеждан в Римини, Италия.
Седмица по-рано Кристина постави успешен старт на 2020 г. с участието си в „Евъргрийн фест 2020" - София, организиран от Фондация „Музика Вива“, НЧ „Д-р Петър Берон 1926 г.“ и Музикална издателска къща „Студио Артес“, с подкрепата на р-н „Триадица“. На този фест Кристина взе второ място в I възрастова група (7-9 г.) с „Oh! Darling“ на „Бийтълс“, която изпя и на Гала концерта на конкурса. Участниците бяха оценявани от жури в състав Камелия Тодорова, Васил Петров и Светослав Николов, програмен директор на радио JAZZ FM.
С две отличия от „Път към славата“ се върна и Рая Панова - възпитаничка на Калинка Генова в Балет „Калина“ към НЧ „Напредък 1869“. Рая грабна трета награда в трета възрастова група , раздел „Танц“, стил модърн, за танца й „Изгубена сред спомени” и диплом за отлично представяне в категория „Класически танц“.

Поредни отличия във витрината си добавиха и възпитаници на вокалния педагог Аделина Колева, сред които и от школата й в София. На „Път към славата“ в категория „Групи“ Вокален състав „Grammys” грабна голямата награда. В III възрастова група Ерик Михайлов получи покана за участие в международен конкурс в Гърция. Симеон Славев, който се изяви в същата възрастова група, бе поканен да участва в международен конкурс в Слънчев бряг. Никол Попова си спечели покана за участие в международен конкурс в Полша. Камен Костадинов, III възрастова група, спечели диплом за атрактивен пърформънс и покана за международен конкурс в Малта. В IV възрастова група Александра Димитрова взе диплом за атрактивен пърформънс, а Вяра Иванова – продуциране на нова авторска песен. В V група Моника Петрова спечели втора награда.


Ключови думи
Път към славата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати