Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Свищовско училище бе отличено с приза „Добродетел 2019“

  21.02.2020 08:04
Свищовско училище бе отличено с приза „Добродетел 2019“

Ученическият съвет на СУ „Димитър Благоев“ бе отличен с почетен приз „Добродетел 2019“ от Националното сдружение на сираците в България. Никол Абаджиева, председател на Ученически съвет, получи приза от Слави Михайлов, председател на сдружението. На церемонията бяха поканени директорката на училището Цветанка Кирова и отговорника на Ученическия съвет – Красимира Кирчева.
Над 60 организации, фирми и общественици бяха отличени с приз за „Добродетел 2019“ в зала „Силует“ на столичния хотел „Маринела на 18 февруари 2020 г.  Почетното отличие се връчи от Националното сдружение на сираците в България за активната им подкрепа в реализирането на социални инициативи, организирани от Сдружението през изминалата 2019 година. Сред наградените бяха проф. Славчо Томов – ректор на Медицинския университет в Плевен, кметовете на Кнежа и Пордим, Варна, общински съветници, народни представители, учениците от СУ „Димитър Благоев“ в  Свищов, които миналата година дариха топли дрехи и обувки на децата от село Дисевица, и много фирми от региона и страната.
Към гостите бе изнесена празнична програма с участието на талантливите ученици от хореографското училище в град Пордим ДЮФА "Северняче" , като тази година в програмата взе участие и младият илюзионист Силван Иванов, който е абитуриент през тази година и ученик на Старопрестолната гимназия във Велико Търново. По време на церемонията се проведе и благотворителна вечеря в подкрепа на абитуриенти в неравностойно социално положение.
Благодарим на всички наши ученици, родители, колеги и приятели, които винаги ни подкрепят в кампаниите и вярват в нас! Една от най-важните ни мисии в този живот е тази да даваме. Да даваме внимание, обич, разбиране, помощ, грижа на хората около нас, а понякога и чисто материални неща. Доброто не струва скъпо, но много се цени.
Не е трудно да си Добър, просто трябва да го искаш, казват от СУ ``Димитър Благоев`` в Свищов.

Текст и снимка: СУ ``Димитър Благоев``


Ключови думи
СУ Димитър Благоев Добродетел 2019
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати