Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

Пет селски училища се продават във Великотърновска община

  28.01.2020 16:34
Пет селски училища се продават във Великотърновска община

Бившите училища в Присово, Пчелище, Войнежа, Къпиново и Плаково продава Общинската агенция по приватизация тази година. С най-висока минимална цена от 404 800 лв. е сградата в Присово, за която е обявен публичен конкурс. В нея ще има „Дом за стари хора”, като условието към купувача е предназначението да не се сменя за  срок не по-малко от 10 години.

За останалите четири училища ще има публични търгове. Бившето килийно училище в Плаково се продава за 17 хиляди лева, за малко над 52 хиляди лева е обявената цена за сградата на училището в Къпиново. 24 х. лв. искат от Общината за това във Войнежа, а за сградата в Пчелище - 32 хиляди лева. Тези цени са намалени с между 25 и 30 % от първоначално обявените, а самите сгради се продават безуспешно почти 3 години.  

Продават се и 5 офиса на втория етаж в сградата на бившето „БКС”. Те са на пазара от юли миналата година, но интересът е слаб, коментират от Агенцията. За 149 850 лева се продава и ресторанта в сградата, като тази цена е с 50 % от първоначалната. На насрочената дата 6 януари купувач не се намери, затова ще има пореден търг – на 3 февруари.  

Ана Райковска     


Ключови думи
продават
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати